Полезна ли е бирата?

Много хора и медии твърдят че бирата е вредна и от нея се получава прословутото бирено шкембе, но това въобще не е така. Научни изследвания доказват че умерената консумация на бира е изключително полезна. Спокойно може да пиете по 1-2 бири на ден без да се притеснявате.

Твърдението че от бирата се получава бирено коремче не е вярно, коремчето се получава от тежките и мазни мезета, които често консумираме заедно с бирата. Ако внимавате какво хапвате докато пийвате бира няма да имате проблем с натрупването на тлъстини в областта на корема. 

А с какво е полезна самата бира? Ами една чаша дневно от златистата течност повишава нивата на добрият холестерол, като в същото време предпазва от бактерията, която причинява стомашна язва. Благодарение на хмела и маца бирата съдържа редица полезни вещества, минерали и витамини. 

Бирата съдържа и естествени антиоксиданти, които намалят риска от инфаркт както и вероятността за образуването на тромби в кръвта. Тя е богата на витамини от група B, бедна е на калций и богата на магнезий. Тя предотвратява образуването на камъни в бъбреците и жлъчката. 

Така че не се колебайте, консумирайте умерено по 1-2 бири дневно за крепко здраве и добро настроение. 

Коментари