Не толкова популярните ски дестинации в България, част 1


В България ски туризъм не се развива само в Банско, Боровец и Пампорово, а също така на много други места. Ако искате да избегнете тълпите туристи и да си починете на спокойствие, то има богат избор от по-малки зимни курорти където да отидете на зимна почивка.



Близо до банско се намира Добринище, където има основна писта с дължина около 5 км и няколко странични кратки писти. Основната писта е обслужвана от седалков лифт. Може да се настаните както в самото Добринище, така и на х.Гоце Делчев или х.Безбог.

В полите на южна Рила се намира курортът Семково с няколко кратки писти. Там на почивка отиват основно студенти в няколкото бази на университети. Обикновеният турист възможност за нощувка може да намери в хижа Семково, Хотел Бор или вилно селище Света Гора.

Над Благоевград се намира курорта Бодрост и ски център Картала. Пистата е близо 5км и е обслужвана от кабинков лифт. Съвсем скоро ще има нови писти и лифтови съоръжения. Картала е чудесно място за извън пистово каране на ски.

Друга интересна дестинация в югозапада е местността 3-те Буки, където има изграден сноуборд парк и има ски писта. Добро място където да разнообразите и обогатите списъкът си с изпробвани ски писти.

За вашите зимни ски приключения може да потърсите оферти за почвики от Съни Турс.



Коментари