Есента е подходяща за излети в планината


Есенно време и особено тази есен с това топло и сухо време е особено подходящ период за планински излети. Може дори да си направите и уикенд почивка в планината с преспиване в хижа.



За разлика от лятото, когато хижите са претъпкани, през есента много по-лесно може да си намерите места за нощувка дори и на най-натоварените планински хижи в България.

Ако се чудите къде може да отидете, ето ви няколко варианта в Пирин и Рила, с по-кратки преходи и красиви гледки:
В рила можете да посетите х.Скакавица и едноименният водопад. Вариант е и нощувка на хижата и на другия ден обиколка на Седемте Рилски Езера.
Може да качите вр. Мальовица, или да отидете до Страшното Езеро.

Хижа Рибни Езера и разходка до най-голямото планинско езеро на Балканите - Смрадливото също е вариант.
Изкачването на първенеца на Балканите - вр. Мусала е една популярна разходка, която е задължителна за всеки един Българин.

В Пирин планина може да се качите с лифта до хижа Безбог, и от там да се разходите или до Попово Езеро, може да качите и вр.Безбог и/или вр.Полежан. Или който и да е връх в района на Попово Езеро.

Връх Вихрен все още е подходящ за изкачване, така че ако не сте успели до сега, отидете и го качете преди да е паднал снега. А дори и по високите части да има вече сняг, то разходка от х.Вихрен до Бъндеришки Езера или Муратово Езеро също е един прекрасен вариант.

Друга много красива дестинация в Пирин е х.Синаница разположена на бега на красивото синанишко езеро.

Насладете се на красивата есен и планирайте един излет в планината. А ако търсите оферти за нощувки в избрания от вас регион, може да потърсите в нашия сайт Промо Почивки

Коментари