Не толкова популярните ски дестинации в България, част 3

Лифта до х.Рилски Езера
Зимата е времето за ски почивка сред българските планини, всеки знае за основните ни курорти, но ето и няколко по-различни дестинации за зимен туризъм в България.

В първата част споменахме по-неизвестните курорти в южна Рила и Пирин - Добринище, Семково и Картала/Бодрост. Също така споменахме и за ски и сноуборд парка в Осоговска Планина в района на х.Осогово и Трите Буки. 

Във втората част наблегнахме на ски дестинациите в Стара Планина. Днес е ред на по-неизвестните дестинации в Северозападна Рила. Само да споменем че Боровец се намира в източният дял на Рила.

На първо място в Северозападна Рила ще поставим курорта Мальовица. Там се намира Централната Планинска Школа, има още няколко почивни станции и хотела. Ски пистите са 3 на брой с обща дължина 4км обслужвани от 2 влека тип паничка, 1 влек тип котва и 3 детски влека. Мальовица е удобна дестинация за софиянци, намира се в близост до с.Говедарци и Самоков.
На Ски в Мальовица

Над самото село Говедарци се намира хижа Мечит, там също има ски писта с дължина 1800 метра, обслужвана от влек Помагалски - тип паничка. Ако сте решили да покарате ски на тази писта, то може да отседнете или в х.Мечит, или в някое от китните семейни хотелчета и къщи за гости в Говедарци.

Над Сапарева Баня се намира курортът Паничище, който предлага добри условия за ски спорт. На разположение са няколко ски писти за спускане, както и трасе за ски бягане с дължина 5км.

В района над Паничище е разположена х.Пионерска от която има двуседалков лифт до х.Рилски Езера. Между двете хижи има ски писта с дължина около 3км. Също така от х.Рилски Езера има влек тип паничка, който обслужва писта с дължина 950 метра. Така може да удължите спускането си до 4км.

Тук може да намерите промо оферти за почивки, независимо дали искате да отидете на ски почивка, или просто да се поразходите някъде в България или по Света.

Коментари