Пампорово – Мястото за релакс и ски почивка в сърцето на Родопите

Пампорово и вр.Снежанка
Напоследък се вдига много шум около Банско – опитват се да го представят като най-добрият български зимен курорт, но там да се карат ски далеч не е толкова приятно занимание. Чака се по опашки, пистите са пренаселени и се случват неприятни инциденти при сблъсквания между каращите по пистите. А отгоре на това цените в Банско са свръх надути. За това е много по-приятно да отидете на ски почивка и да покарате ски в Пампорово!


Пампорово е един добре развиващ се курорт в сърцето на Родопа Планина. От скоро дори ски зоната на Пампорово се разшири, като се обедини с по-малкият разположен на близо курорт Мечи Чал. Така в разширената ски зона попадат над 80км писти обслужвани от 8 лифта и няколко ски влека. В Пампорово има и Фън Парк, където може да покарате атрактивно по различните инсталирани уреди и елементи.
Пампорово през Лятото
Но Пампорово е не само зимен ски курорт, то е подходящо място за целогодишна почивка, като всеки сезон си има своята красота и обаяние. За летния сезон курортът предлага страхотно изграден байк-парк, където любителите на планинско колоездене могат да покарат по различни по-трудност трасета. Дори в Пампорово лятото се организират състезания по планинско колоездене от различни типове, например там е един от кръговете на българските ендуро серии.

Разположен в сърцето на Родопите, Пампорово се намира близо до градовете Чепеларе/10км/, Смолян /15км/ и Девин/33км/, както и до село Широка Лъка /16км/, което е обявено за архитектурен резерват със своите къщи във възрожденски стил. Селото е част от 100-те национални туристически обекта. Близостта на Пампорово със Смолян и Девин го правят подходяща дестинация за СПА почивка.

Отивайки в Пампорово няма как да не се качите на връх Снежанка, на който има ТВ Кула с ресторант, от който се открива великолепна гледка над Родопските върхове. От там ще имате и чудесна видимост към пистите, и ако не умеете да карате ски, то поне ще може да се погледате другите скиори.
Едно от Смолянските Езера

Други забележителности в близост до Пампорово са Орфеевите Скали и Смолянските Езера. Там са изградени еко-пътеки, които са подходящи за преминаване през пролетно-есенният сезон. Самите Смолянски езера са 8 на брой, като в недалечното минало са наброявали 20. Заемат цялата долина на Черна Река между Смолян и Орфеевите Скали. Друга популярна забележителност в региона е Каньонът на Водопадите и еко-пътеката, която ги обхожда. Може да видите 46 водопада, като по-големите са 5 от тях.

Ако сте решили да отидете на почивка в Пампорово, то може да намерите изгодни оферти за почивка и да се за забавлявате на макс в сърцето на Родопите.

Коментари