Как успешно да се очистим от вътрешните паразити

 


Паразитите се еукариотни организми, които живеят в тялото на гостоприемникът и се хранят с части от него или с жизнено необходими за организма му вещества. Иначе казано паразитите само вземат без да дават причиняващи вреди на организма. Поради това е много важно възможно най-бързо и ефективно да се отървем от паразитите в нашето тяло.

Паразитите в човешкият организъм най-често обитават тънкото и дебелото черво.  Интересното е че можем с години да носим паразити в себе си и да не усещаме тяхното присъствие. Но идва момент, в който почваме да усещаме различни симптоми като нервност, главоболие и други неразположения.

Друг интересен факт е че паразитите и други вредни микроорганизми и бактерии предпочитат сладко-киселата среда в организма, иначе казано когато ядете повече сладки неща ги подхранвате. И най добрият начин да премахнете този вид паразити е като ги оставите да гладуват като смените вашият режим на хранене и ограничите до минимум сладките неща в менюто си.

Но това е бавен процес и не всеки би се справил с такива ограничения. Така че ето ви една изпитана рецепта, която не само ще ви отърве от досадните паразити, но и ще ви помогне по-бързо да стопите излишните мазнини.

За целта ви трябват само 100 гр. Ленено семе и 10гр. Сушен карамфил, които смелете в мелничка или с пасатор до получаването на прахообразна смес. Вземайте от тази смес всяка сутрин в продължение на 3 дни по 2 супени лъжици. Можете да ги разтворите във вода, или да ги добавите към закуската си. След тези 3 дни направете почивка от 3 дни. Така в продължение на един месец редувайте 3 дни със сместа и 3 дни почивка.

Пожелаваме ви успех в борбата с вредните паразити!

Коментари