Странно но полезно – лют пипер в чорапите

 


Всичко в нашето тяло е взаимосвързано, например при премръзване на краката може да простине целият ни организъм, а настинката не е приятно състояние, особено в тези тревожни времена. Стъпалата на нашите крака са много чувствителни, всяко едно от тях има около 70 хиляди нервни окончания, които влияят на различни части от организма ни.

Не е учудващо, че лютият пипер освен за подправка и храна се използва и като домашно лечение, а едно от тези домашни лечения с лют пипер е да се поставя в чорапите. Лютият пипер съдържа капсицин, който повишава кръвообращението на контактните зони. Това е полезно особено с напредването на възрастта, когато крайниците все по-трудно се кръвоснабдяват.

По този начин с лют пипер в чорапите ви може да затоплите краката си, но трябва да внимавате с количествата и до колко е лют пипера. Ако прекалите може да получите леки изгаряния на кожата или други неприятни симптоми.

Оцветяването на кожата ви и миризмата на лютиви чушки също може да се считат за страничен неприятен ефект от употребата на лют пипер в чорапите ви.

Но пък ползата от това, ако прилагате този метод вечер е да имате един спокоен и дълбок сън. 

Друго приложение на лютият пипер е полезен при сърдечно-съдови заболявания, респираторни заболявания и за заздравяване на стомаха. Ако ви е неприятен лютият вкус на лютивите чушлета, то има начин да приемате лютият пипер на прах в капсули. 

Коментари