Изпитана рецепта за понижаване на кръвното налягане

 


Единственото от което се нуждаете са сурови слънчогледови семки и вода. С този натурален лек бързо ще нормализирате кръвното си налягане, при това ефектът не е краткотраен. Тази рецепта е взета от руската традиционна медицина.

Ето и самата рецепта:

В съд /тенджера/ поставете 500 грама добре измити сурови слънчогледови семки, добавете 2 литра студена вода и сварете за 2 часа. След като изстине прецедете течността и я отделете. Трябва да я изпиете в рамките на 2 дни. Може да разделите течността на 2 и тази част, която е за другия ден да я поставите в хладилника.

Дори само с това двудневно лечение ще нормализирате кръвното налягане. Но ако желаете дълготраен ефект взимайте този лек в продължение на месец.

Слънчогледовите семки са един от най-добрите източници на магнезий, също са богати на никотинова киселина /витамин B3/, който спомага за разширяването на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението. Също така слънчогледовите семки съдържат фитостероли, които понижават нивото на холестерол в кръвта.

Така, че ако искате да нормализирате кръвното си налягане и холестерола опитай тази руска рецепта със слънчогледови семки.

Коментари