Кои храни пречат на отслабването

 


Една част от храните, които приемат жените им влияят хормонално и това им пречи в опитите за отслабване. Хормоните са много важна част от човешкият организъм, влияят върху всички процеси в него и липсата на хормонален баланс често води до затлъстяване. Поради това ако сте решили да отслабвате трябва да имате в предвид и как различните храни се отразяват на вашият хормонален баланс. С наближаващото лято е добре да имаме по-стегната форма, за да се чувстваме добре по време на нашата лятна ваканция.

Връзката между храните и хормоните отдавна е установена, като се знаят кои храни на кои хормони оказват по-голямо въздействие.

Пшеницата повишава хормона естроген в организма. А както знаем естрогена е женският хормон и в комбинация с инсулина води до натрупване на мазнини. Така че избягвайте пшеницата за сметка на ръженият хляб и ориза.

Забележка: В днешните животински храни има повишени количества на естроген, поради желанието за бърза печалба животните се угояват с помощта на повишени количества естроген в храната им. Така естрогена се предава от животинските продукти в човешкият организъм. Особено за мъжете не е приятно, защото при напълняване понякога гърдите им започват да заприличват на женски.

Така че мъже и жени, ако искате да отслабнете бягайте далеч от храни богати на естроген, или водещи до образуването му в човешкият организъм.

Животински мазнини

Мазнините от животински произход водят до повишаване на холестерола в кръвта, което пречи на вашата цел да отслабнете. За това намалете приема на тлъсти меса, маслото и кашкавала.

Забележка: От личен опит имам наблюдения, че най-бързо натрупвам излишни килограми и мазнини, когато се наслаждавам на комбинацията от бял пшеничен хляб и масло.

Захар и захарни изделия

Това е нещото, което жените най-трудно отказват – а именно да спрат да ядат сладки неща, особено шоколад. А хапването на храни богати на захари повишава нивата на кръвна захар, което води до отделянето на повече инсулин, който също като естрогена кара организма да складира енергията в мастните депа /а това са коремчето, паласките и дупето/. Така че ако сте решили да отслабвате забравете за сладките храни.

Отслабването не е лесен процес, нито е бърз. Трябва постоянно да обръщате внимание на себе си, с какво се храните, до колко сте физически активни, дали се наспивате добре и много други фактори. Но запомнете: не само диетата е важна за ефективното отслабване, но и вашата физическа активност!

Коментари