Как да подобрим съня на малките деца

Добре наспалите се деца са весели деца, а щастливото дете и бебе носи радост и за неговите родители. Ако искате и вие да сте щастливи, то трябва да отгледате едно щастливо детенце. А това преминава през осигуряването на добър сън за вашето дете.

Ето и няколко решения, с които да подобрите съня на бебето и малките деца до 5 годинки:

Повиване с одеало
Това може би е най-старото средство познато на човека, повиването е традиционно средство сред много култури по цялата земя. Важното е да следите да не прегреете бебето, така че да му е комфортно и приятно. Следете неговите реакции и спрямо тях го повивайте или разголвайте. Това е за съвсем малки бебета до 3-4 месечна възраст

Кошове
Кошовете за спане са удобни за малките бебета през първите месеци от техният живот. Добре е кошът да е изработен от натурални и еко продукти като ракита, плама или бамбук. Естествените материали също така са леки и кошовете са лесно преносими.

Ползвайте няколко завивки с различна дебелина, така че да подсигурите максималният комфорт на бебето. Тези кошове са подходящи за деца до 3-4 месечна възраст.

Детско креватче
Задължителната мебел в детската стая, най-добре е за малките деца и бебета креватчето да е с оградка, за да не може да пада и да бяга. А новите технологии предоставят спокойствие на родителите с постоянен мониторинг върху сърцебиенето на бебето, чрез специални постелки, които следят за пулса на новородените.
За комфорта на бебето може да изберете креватчета с люлеещ механизъм, за по-лесното заспиване на малчугана.

Спално чувалче
За през нощта вместо завивки може да ползвате спално чувалче. Така хем предпазвате детето от оплитане или отвиване, хем ще му бъде комфортно и приятно през цялата нощ – вероятността да се събуди с рев е много по-малка, а това ще се отрази добре и на вашият сън. Има различни видове спални чувалчета като дебелина подходящи за различните сезони през годината. Подходящи са за деца до 3 годинки.

Детска кошара
Подобни на детските креватчета, кошарите са малко по-сложни като изпълнение, може да променяте позициите на кошарата. На пазара се продаваш кошари, които след време да бъдат трансформирани в детско легло, така че когато дойде времето да не купувате ново легло за детето ви. Така когато ползвате комбиниран вариант за кошара-легло ще бъде удобна на детето ви докато стане на 5 годинки.


Подвижна кошара
Направени от леки платове и материали тези кошари са много удобни, когато сте някъде на път, на гости или на почивка. Подходящи са за малки деца до около 5 годишна възраст.

Детско легло
Ако не сте си купили хибрид, който да се променя от кошара в легло, то след като вашето дете стане на 18 месеца до 2 годинки е добре да започне да спи в детско легло. Важно е да поставите леглото на мястото на кошарата, навикът е важно нещо за добрият сън на малкото дете.
Детските легла по принцип са с матрак, като има няколко вида матраци за тях. Дали ще изберете матрак с естествен пълнеж, т.е да е екологично чист зависи от вашето решение. Ние като цяло подкрепяме опазването на околната среда и ползването на естествени материали.

Не е трудно да подсигурите добро спане и щастие за вашето дете, просто бъдете по наблюдателни и вижте кога то се чувства най-добре, кога му е спокойно и кога нервно. Така ще намерите най-доброто решени за добър сън на вашето дете.

Коментари