За какво е полезен течният хлорофил

 


Нейчър Съншайн са създали течният хлорофил, за да подобрят пречистването на кръвта в човешкият организъм, като за целта се ползва хлорофилът – зеленият пигмент на растенията отговорен за усвояването на слънчевите лъчи и превръщането им в подходяща за хранене енергия, чрез процеса наречен фотосинтеза.  Хлорофилът подпомага тялото ви на молекулярно и клетъчно ниво, подобрява кръвообращението, здравето на червата, храносмилането и имунната система и укрепва здравите клетки.

Хлорофил можем да набавим в менюто си като консумираме предимно зеленолистни зеленчуци като спанак, коприва, лапад, броколи и други. Хлорофилът е богат на редица витамини и микроелементи сред които са витамин A, C, E, K, бета каротин, магнезий, желязо и калций. Но поради отслабването на почвите и масовото производство на зеленчуци, то полезните елементи на обем храна намаляват с годините.

Поради това е уместно да се консумира концентриран течен хлорофил, който се разрежда в чаша с вода или натурален сок/фреш. Приемането на течен хлорофил значително улеснява вашата диета, а ползите от него са доказани за здравето на човек.

Ползи от приема на течен хлорофил:

Увеличава червените кръвни телца – Работейки на молекулярно и клетъчно ниво, течният хлорофил спомага за по-добрата регенерация на тялото ни, подобрява производството на червени кръвни телца, което е много важно и полезно при хора с анемия.

Спомага при борбата с рака – Течният хлорофил спомага за детоксикацията на органзима, и спомага за абсорбцията на вредни токсини, известни също като афлатоксини. Хлорофилът и неговият производствен хлорофилин инхибират метаболизма на тези прокарциногени, които могат да увредят ДНК и също да доведат до рак на черния дроб и хепатит.

Срещу артрит  - Противовъзпалителният ефект на течният хлорофил има широк ефект, който се забелязва не само от външната страна, например върху кожата, но и отвътре - върху ставите. Ето защо, хлорофилът често може да се види в препарати против артрит и фибромиалгия.

Подобрява телесните миризми – При постоянна употреба на течен хлорофил ще усетите как тялото ви започва да мирише по-добре, подобрява се миризмата на краката, потта и дъхът. Може да се каже, че течният хлорофил е един вътрешен дезодорант.

Подобрява храносмилането – Приемайки течен хлорофил ще усетите една лекота в корема и червата, неприятните усещания като газове, дразнене и други ще намалеят и изчезнат с времето.

Въпреки многото ползи, течният хлорофил има и няколко недостатъка:

  • Не трябва да се консумира от бременни жени и кърмачки.
  • Може да доведе до повишена чувствителност към слънчевите лъчи, особено при хора с прекалено светла /така наречената прозрачна/ кожа.
  • Може да получите неприятно зелено/жълто оцветяване на устата и езика, това не е вредно, но много хора не го харесват поради естетичният ефект.
  • Също на оцветяване подлежи урината и изпражненията, което също не е вредно, но много хора биха се стреснали, ако не знаят предварително за този ефект.

На пазара има много производители на течен хлорофил, но един от най-качествените които може да намерите в България е на американската компания Nature’s Sunshine.

Коментари