Каньона на водопадите край Смолян

Ако се чудите какво да правите през някой от есенните уикенди или имате път към Смолян, то обезателно посетете каньона на водопадите край Смолян. Той е изключително красив, особено през есента, когато гората около водопадите е с наситени разнообразни цветове. 

А самата еко-пътека, по която да се поразходите е направена така, че да се насладите на красиви гледки, да преминете по дървени мостчета и стълби,  да се насладите на чистият родопски въздух и да се надишате на богатият на аниони въздух около водопадите – той ще ви зареди с положителна енергия и ще отмие стреса. 

Пътеката ще ви преведе покрай близо 40 водопада с различни размери – някои са съвсем малки, докато други са с по-внушителни размери. Пътеката е добре маркирана и обозначена с информационни табели, където може да прочетете интересни факти за животните и растенията в района. Също така са предвидени и места за пикник – маси и пейки, където може да поседнете и хапнете.

При спокойно темпо с почивки и време за снимки по цялата пътека може да преминете за около 4 часа. Така че си отделете един ден само за нея и се насладете на това природно богатство в Родопите. А за да достигнете до каньона на водопадите трябва да хванете пътя от Смолян към село Мугла, началото на пътеката няма как да я сбъркате, има множество информационни табели.

Ако решите да пренощувате в района, в нашият сайт promopochivki.com може да намерите изгодни оферти за почивка и нощувка не само в района на Смолян, но и в цяла България. 

Коментари