Новите тенденции при големите кухненски уреди


Както във всичко заобикалящо ни, новите неща навлизат постепенно и в домовете на хората, като кухнята не прави изключение. С годините кухненските уреди се усъвършенстват, появяват се постоянно нови изобретения. Но ако купувате всички ново, в един момент ще се чудите къде да складирате вече непотребните ви кухненски уреди. А много от новите кухненски уреди са просто замаскирани с нов дизайн стари идеи.

Новите кухненски уреди са не само разнообразни от към функции, но и от към дизайн. Лесно можете да си обзаведете кухнята в определен стил и да го оборудвате с кухненски уреди в този конкретен стил. Но в тази статия ще се концентрираме върху това какви са новите тенденции при кухненските уреди относно тяхната функционалност и възможности. 

Последните години са белязани от един стремеж на хората към здравословното хранене – правилното съхранение и приготвяне на храната. И както знаете търсенето определя предлагането и производителите на кухненски уреди започнаха да предлагат продукти свързани със здравословното приготвяне на храни.

Новите хладилници идват с най-различни размери, имат куп функции за по-добро съхранение на храните, функция против замръзване, по-големите имат отделни секции в които се подържат различни температури на охлаждане, масово вече притежават и ледогенератори. Както се казва, за всяко пространство и джоб ще се намери подходящият хладилник. При изборът на хладилник е добре да вземете в предвид и неговият енергиен клас.

Другият голям кухненски уред, на който обръщаме голямо внимание е фурната за готвене. Нова тенденция там е приготвянето на храната на пара. Така се запазват по-добре хранителните вещества и вкусовите качества на хранителните продукти. Модерните фурни предлагат комбинирано готвене, например първо на пара а след това стандартно запичане, за да се получи хрупкава коричка на желаното ястие. Освен готвене на пара, новите фурни имат функция за грил с обдухване с горещ въздух, а температурата вътре във фурната може да бъде зададена много прецизно.

Относно разположението модерните кухненски фурни могат да бъдат отделно от котлоните, като енергия може да се използва електричество или газ. Напоследък модерно е да се ползва фурна за вграждане в кухненски шкаф, а котлоните обикновено индукционни да са разположени на кухненският плот.

Задължително за съвременната кухня е разполагането на аспиратор, и в по-лошият случай абсорбатор над фурната и котлоните. Никой не желае жилището му да се умирисва на манджи. А и тези уреди извеждат излишната влага от готвенето навън. 

Такива са новите тенденции при големите кухненски уреди, масово хората се ориентират към здравословното хранене и съответно производителите предлагат нови начини за съхранение и приготвяне на храна. 

Коментари