Идеи за подарък на новородено бебе.



На ваши роднини или приятели се е родило бебе. Това е чудесна новина. Традиция е на първото гостуване на новороденото да се носят подаръци, и тук идва дилемата и чуденката какво по-точно да подарим на новороденото бебе /или по точно на родителите му/.

Да изберете нещо полезно, което ще бъде ползвано като дрешки, чаршафи или играчки. Или да подарите нещо, което ще остане за спомен. Ще ви предложим няколко не толкова стандартни идеи за подарък на малко бебче, които можете да разгледате също в нашият сайт Весели Деца:

Хороскоп 

В последните години индивидуалните хороскопи станаха популярни, така че защо да не подарите един такъв на родителите на новороденото бебе. Имайте в предвид, че тъй като хороскопът ще е индивидуален е добре да знаете подробности за часа на раждането. Също се пригответе да платите солидна сума. Добрите астролози не са никак евтини. 

Комплект за пътуване

Какво представлява този комплект? Ами неща като сенник за кола, играчки за кола, крем против слънчево изгаряне, бебешки слънчеви очила и други аксесоари. Повечето родители вече имат столче за автомобила, но ако все още си нямат, то е добра идея вие да има подарите едно такова. 

Детски шезлонг или кошница

Детският шезлонг или кошница са удобни места, където новороденото да престоява през деня, там може да си играе на спокойствие с играчките, докато мама и тате вършат ежедневните си неща. Някои модели имат електрически механизъм за люлеене и възможност за пускане на мелодии. 

Поддържаща възглавничка

Ново изобретение, което помага на детето да седи изправено, а също се ползва от майките по време на кърменето, за да им е по-удобно.

Играчка с осветление и музикални тонове

Такъв тип играчки са любими на малките бебчета, движещите се светлини им привличат вниманието, а нежната мелодия ги успокоява. 

Активна гимнастика

Това е сравнително нов уред включващ постелка и висящи играчки с различни форми и цветове. Идеята е бебето да е опитва да ги сграбчи, така то ще развива зрението и физиката си. А самият уред активна гимнастика е лесен за пренасяне и сглобяване, подходящ е да го вземете с вас, когато отивате на гости или на почивка. 

Играчки с които спомагат за развиването на моториката на детето

Изборът на такъв вид играчки е голям, така че каквото и да подарите, все ще е добре дошло и ще бъде интересно на бебето. А гумените играчки са подходящи за дъвчене, а знаете малките деца обичат да изследват света около себе си чрез устата. 

Каквото и да изберете да подарите на новороденото бебе, важното е да го подарите с любов. Консултирайте се с родителите и другите приятели/роднини, за да не повторите подаръците си. 

Коментари