Доказани съвети за ефективно отслабване


Отслабването и поддържането на стегната форма се е превърнало в огромна индустрия. Пишат се хиляди статии и книги по темата, като потребителите се заливат къде с вярна, къде с тотално грешна информация. Разни диетолози спонсорирани от фармафията набеждават полезни храни и се опитват да ги очернят, докато предлагат на клиентите си съмнителни хранителни добавки и абсурдни диети. Хората са съветвани да правят какви ли не абсурдни и налудничави неща. 

Надеждата за бързо отслабване ги кара да правят глупост след глупост и да увреждат своето здраве.
Тук ще ви представим няколко изпитани мерки, които доказано работят и спомагат за по-бързото отслабване. А тук под бързо нямаме в предвид за месец-два да се стопите. Нормалният темп на отслабване е около 2-4кг на месец.

Пийте вода! Особено преди хранене.
Това всъщност е съвет, който е често срещан. А и е научно доказан. Изпиването на половин литър вода около половин час преди храна спомага метаболизма и увеличава изгарянето на калории. Изследването е показало че редовният прием на вода преди хранене увеличава с 44% изгубеното тегло.

Яжте яйца за закуска.
Изяждането на цели яйца /не само на белтъците/ спомага за вашето отслабване. Изследване е показало, че заместването на зърнени/тестени закуски с яйца води до намален прием на калории през следващите 36 часа. Което само по себе си води до по-бързо топене на излишните мазнини.

Пийте кафе /черно/
Много „специалисти“ напълно отричат кафето, но тази напитка съдържа антиоксиданти и има полезни ефекти върху здравето на човек. Но важното е да не го пиете с много захар и по много. Едно кафе на ден е напълно достатъчно. Научно изследване е доказало, че кафето ускорява метаболизма с 3 до 11% и изгарянето на мазнини с 10 до 29%.

Пийте зелен чай
Ако кафето не ви допада, то винаги може да го смените със зелен чай. То също съдържа кофеин, както и много мощни антиоксиданти. Дори и да не ви спомага директно да отслабнете, то ще ви направи по-енергични и мотивирани.

Гответе с кокосово олио
Кокосовото олио е много полезно, съдържа специален вид мазнини, наречени глицериди. Те се обработват от тялото по различен начин от другите мазнини. Ускоряват метаболизма, като същевременно убиват апетита – една особено полезна комбинация за тези, които се мъчат да отслабнат.

Коментари