Как да изберем подходящата бебешка количка за нашето дете

Една от най-важните покупки, които правите за вашето бебе, това е покупката на бебешка количка. Да изберете една от многото колички на пазара не е никак лесно, а и цените не са никак ниски, така че една грешна покупка би ви затруднило след това по-лесно да купите правилната количка за вашето дете.

Ако нямате никаква идея към какъв вид или модел бебешка количка да се насочите, по-долу ще ви дадем няколко насоки и фактори с които да се съобразите при изборът си на количка:

Едно от най-важните характеристики на бебешката количка е теглото, едно е да бутате, да вдигате и да носите тежка количка, друго е тя да е по-лека и да не се претоварите и контузите с нея. Особено важно е теглото на количката, когато живеете на по-горен етаж без асансьор или често ще бутате количката по стръмна улица.

Повечето колички са на модулен принцип, така че когато избирате вашата количка се поинтересувайте с какви модули идва и какво допълнително може да вземете. Модерен е вариантът „3 в 1“, при него може да подменяте бебешкият кош със по открита каросерия, или да монтирате седалката за кола, която е част от комплекта. Това може би е най-добрият избор за бебешка количка, но е и един от най-скъпите. Но винаги може да потърсите втора употреба количка от ваши познати или в интернет. Имайте в предвид, че бебетата до третия си месец не е желателно дълго да седят в седалката за кола, гръбначният стълб не е достатъчно укрепнал до тази им възраст.

Друго нещо, което трябва да гледате дали има количката, е дали тя може да се трансформира, иначе казано дали може да повдигате нивото и наклона на лежане. Такъв вид количка ще ви служи вярно докато детенцето не навърши 18 месеца.

При избора на бебешка количка се поинтересувайте също така какви са нейните размери в сгънато състояние и дали ще имате място за количката в багажника на колата ви, или в помещението, в което сте решили да я съхранявате.

За удобството както на вас, така и на бебето е важно количката с какви гуми ще е и дали ще има амортисьори, имайте в предвид че амортисьорите ще увеличат теглото на количката, но пък няма да друса толкова на бебето, ако го разхождате по неравен терен. Също така за предпочитане са гумите, които се напомпват, така може да регулирате тяхната твърдост и съответно да омекотите възможното подрусване.

И не на последно място да обърнем внимание на самата дръжка на количката, тази чрез която ще бутате или дърпате. Важно е да е с регулируема височина, а ако има и чанта към нея още по-добре.


Във
https://www.veselideca.com ще намерите богат избор както от бебешки колички, така и от всякакви други продукти за бебета и деца.

Коментари