10 Съвета да разберете дали някой ви лъже

Днес ще ви разкрием малко особености относно лъжците. С нашите съвети лесно ще разберете дали някой се опитва да ви излъже. Това особено важи ако попитате някого конкретен въпрос и в зависимост от отговорите, които ще получите и начина по който са изказани може да разберете до колко е вероятно този човек да ви лъже.

10. Ако ви отговорят неясно

Ако човекът започне да ви отговаря неясно, то това е знак че може да ви лъже. Опитайте се да го накарате да ви отговори конкретно, в случай че не го направи значи определено ви лъже.

9. Да се пошегува

Ако вместо конкретен отговор получите насреща някаква шега или насмешка, то е много вероятно човекът срещу вас да ви лъже.

8. Преувеличена честност

Една от чертите на лъжците е преувеличената честност. Ако човекът започне да се кълне и обещава, че е честен и не лъже, то най-вероятно е направил точно обратното на това в което се кълне.

7. Симпатия

Когато на конкретния въпрос ви отговорят със симпатия, значи нещо не е наред. Най-вероятно ви лъжат.

6.  Да ви отговорят на въпроса с повече въпроси

Когато вместо отговор получите повече въпроси, човекът срещу вас определено ви лъже

5. Да замръзне

Ако питате човек конкретен въпрос и той замръзне за кратко, то след това отговорът най-вероятно ще е някоя опашата лъжа. Особено ако въпросът ви е бил лесен за отговаряне.

4. Емоционалност

Ако човекът, когото сте попитали и опитвате да уличите в лъжа започне да прави стойки и да преиграва, то определено лъже. По принцип човешката емоция е трайна около 6-10 секунди. Ако човекът преиграва повече време, в опита си да ви заблуди, то определено ви лъже.

3. Враждебност

Ако на конкретен въпрос ви отговорят враждебно, то този човек определено има нещо, което крие.

2. Повтаряне на въпроса

Ако започнат да повтарят въпроса, който се попитали, то това е индикация че със сигурност ще ви излъжат.

1. Отбягване на Отговора

Както казахме в началото, когато ви дават неясен отговор и се опитват да избегнат да отговорят на въпроса, то лъжата е налице.

Като допълнение може да следите за следните признаци по време на разговора с даден човек:

1. Постоянното преглъщане на слюнка, покашлянето и силният израз на лицето са признаци че човекът крие нещо от вас и ще ви излъже.

2. Несиметрични черти на лицето – Когато човек е спокоен лицевите му черти са симетрични, когато е напрегнат те се изкривяват. А един честен човек няма защо да е напрегнат.

3. Ако движи очите си в страни, то определено лъже

4. Ако движи очите си към горния десен ъгъл, то човекът измисля нещо на момента

5. Изчервяване по лицето и врата е сигнал че крият нещо от вас

Коментари