7 съвета за една уникална кухня


Как да направите вашата кухня си уникална, дори шкафовете да са стандартни? Ами много е лесно, просто трябва да използвате въображението си. Но за да заработи въображението ви, то ви трябва някаква база над която да градите идеите си. Това е и целта на тази статия, да ви дадем 7 интересни идеи за дизайн на кухнята, пък вие да ги доразвиете и промените по ваш вкус.

Някои от вас биха се доверили на декоратор, но това не е гаранция, че той ще постигне точно това, което вие желаете. Доверете се на себе си и ще се радвате на постигнатата промяна, след като приключите с предекорирането на вашата кухня. А като ползвате услугите на професионалист, шансът да се обезличи кухнята ви е доста голям. Така че запретнете ръкави и впрегнете вашето въображение и ще постигнете страхотни резултати и то на ниска цена

Ето ги и нашите 7 предложение, чрез които ще постигнете драстична промяна.1. Първо и най-важно е да изберете конкретен стил

Не е добра идея да съчетавате различни стилове – рустик с модерен, или шлифован бетон с някакви ярки цветове и т.н. Важно е да изберете вашият стил и да се придържате към него. Потърсете и подберете правилните декоративни елементи, може да са естествени или изкуствени плотове, зеленчуци, или снимки и плакати на такива.

2. Добавете Аксесоари

Солници, мелнички за пипер и съдове за съхранение на подправки, поставка за домакинска хартия и тн. може да намерите за всеки стил. Дали ще са дървени, иноксови или порцеланови, това зависи от стилът, който избрахте в първа точка.

3. Подреждането е важно

За да изглежда приятно вашата кухня, трябва добре да подредите аксесоарите в нея, така че да изглежда семпла. Ако усещате че някои елементи са в повече, може би е .

4. Добавете Декорация

Отделете малко място в кухнята си с декоративна цел. Това може да е саксия или лавица със живи цветя. Или ваза с цветя поставена на масата или върху някой от шкафовете.

5. Добавете и картини

Може да добавите картини по стените или семейна снимка. Важното тук е да са по далеко от печката и чешмата, за да не се повредят от влагата.

6. Не оставайте пространствата над шкафовете празни

Тези пространства може да ги ползвате като склад за непотребни домакински уреди. Но в никакъв слушай не ги съхранявайте в кашони. Грозно е! Може да ползвате плетени кошове или кутии. Или дори някой стар сандък, но с освежен вид.


 7. Ако все още нищо не сте измислили

То тогава заложете на избран от вас цвят. Примерно ви харесва червеният цвят. Ами добре, значи започвайте да декорирате в червени мотиви. Например всички кърпи и ръкавици, салфетки и други елементи на декорацията нека бъдат в червено. Или който друг цвят си пожелаете.

Да започнете е трудно, винаги ще си намирате извинения. Но ви гарантираме, че щом започнете ще се увлечете, и декорирането ще ви стане хоби.

Коментари