Защо да се ориентираме към Ранни Записвани за Почивка на Море

Когато говорим за ранни записвания за Почивка на Море нямаме в предвид да отиде на море преди сезона, а да си направите резервацията още в началото на годината. Все повече туроператори подхващат идеята за ранни записвания за почивки, защото търсенето им всяка година нараства значително. И не само за оферти за лятна почивка на море, но и за оферти около Великден и Майските празници – а за тези дати основното търсене е за почивки в чужбина, основно за почивка на море в Гърция и Турция.

Какви са предимствата на ранните записвания за почивка на море?

Така постъпили ще имате няколко предимства – по-голям избор от добри оферти за почивка на море, по-ниски цени на офертите, дори предимство при графика за отпуски в работата ви, защото вече ще сте резервирали лятната си почивка на море. Но то малко по-подробно за всяко едно от тези предимства:

По-добри оферти  - Офертите за почивка на море предлагани в началото на годината са с по-голяма отстъпка, като дори може да намерите намаления от реални 50%. Също така добрите оферти се разграбват бързо, така че ако искате качествена почивка на море на добра цена, то трябва да си я запазите по-отрано. 

И това важи също и за съпътстващите оферти – транспорт, еднодневни екскурзии до разни забележителности в околностите на планираната от вас дестинация, дори входните такси за забележителностите може да се намерят на по-ниски цени, когато се планират нещата месеци преди това.

Другото предимство е че така планирана почивката на море ви дава предимство в работата, ако стане някаква неразбория с отпуските. По закон те се планират в началото на годината, но в България това рядко се спазва. С вече планираната отпуска и предплатена почивка на море вие може да бъдете по-убедителни и с предимство.

Какви са недостатъците на ранните записвания за почивка на море?

Но това горното предимство в даден момент може да се превърне в сериозен недостатък – планирали сте всичко, предплатили сте и когато настъпи дългоочакваният момент да се появят неотложни ангажименти и да ви се провали тъй-желаната почивка на море.

И все пак нещото, което обезателно трябва да направите е поне да проучите какви оферти за почивки на море има към момента, когато следите редовно офертите в даден момент ще попаднете на някоя много добра!

Коментари