Храните които пречат на тялото ви да бъде стегнато!


Всъщност заглавието е малко подвеждащо, но в статията ще коментираме храни, които спомагат за затлъстяването на човек. На някои хора не им влияят, но други лесно ги трансформират в подкожни мазнини. С напредването на възрастта метаболизма ни се забавя и с това и по-лесното наддаване на килограми. За това ако искаме да имаме хубаво и стегнато тяло трябва да обръщаме внимание на храните с които се храним.

А ако вече сме с наднормено тегло и нашата цел е да отслабнем, то тогава тези храни трябва да ги ограничим до минимум. А ето кои са те:

Газираните напитки: Тъпкани със захар и други знайни и незнайни химични елементи газираните напитки не само пречат на отслабването и спомагат за трупането на подкожни мазнини, но и са вредни за вашето здраве. Те са първото нещо от което трябва да се откажете, ако искате да имате здраво и стегнато тяло.

На много хора отказването от този навик е доста трудно, защото тези напитки дават фалшиво усещане за утоляване на жаждата. Но с търпение и упоритост скоро ще забравите за газираната химия. На първо време заместете газираните напитки с натурални сокове и фрешове, а след това и само с вода. Като цяло увеличете количеството изпита вода за деня ако искате да отслабнете.

Консервирани храни в това число и колбаси: Консервираните храни и особено колбасите са пренаситени със сол и други консервиращи съставки, които са изключително вредни за вашето здраве. А колбасите се пълнят със съставки, които поемат огромни количества вода. Ако сте забелязали след хапването на колбас или друга изкуствена храна като майонеза или фалшива млечна салата трудно утолявате жаждата си. Пиете и пиете вода и продължавате да сте жадни. Това е най-бързият начин да натрупате килограми, при това мазнини и задържана вода. 

Спрете захарта: Захарта е калорийна бомба, от която нямате нужда ако искате да отслабнете. Като цяло спрете всичките сладки храни – шоколадовите десерти, сладката, пастички и тортички и т.н.

Спрете алкохола: Алкохолът също е много калоричен. Ако го употребявате редовно дори само него да спрете ще усетите видим ефект за кратко време.

Избягвайте тестените храни: Ако държите да имате красиво и стегнато тяло то намалете хляба и другите тестени храни като спагети, пица и много други. Един бърз и лесен начин да качите подкожни мазнини е като хапвате препечени филийки с масло, вкусно но много калорично. А комбинацията между тестени храни и мазнини определено трябва да се избягва.

Това са основните групи храни, които трябва да намалим и въобще да избягваме ако искаме по-бързо да влезнем във форма. От време на време може да прегрешите, но не трябва да се прекалява. 

Коментари