Изкуството на мини градинките

Миниатюрните градинки са много добър начин да украсите вашата тераса или двор. Те са изящен микс между моделирането и градинарството. Нужни са някакви познания и от двете, ако искате да изградите красива мини градинка.

Първо трябва да решите в какъв стил да е вашата градинка. Може да бъде италиански, андалуски, екзотичен, японски и тн. Разбира се вие може да направите и нещо абсолютно различно и уникално – да вложите вашите идеи и фантазии в направата на мини градинката.

Преди да започнете с изработката е добре да си начертаете някакъв план, така че при направата да се ръководите от него и да запазите пропорциите на мини градинката. Добре е да помислите и за перспективата – къде ще поставите градинката и какво ще има зад нея.

Имайте в предвид че работното ви пространство е ограничено до размерите на една саксия, така че подберете внимателно какво точно и как ще го разположите на тази ограничена площ. Също така трябва да изберете подходящите растения спрямо това какви са като цвят, така че да пасват перфектно на неживите декоративни елементи, които ще поставите. 

Друг съвет, който може да ви дадем, е като избирате растенията или цветята, които ще посадите там, е да се съобразите с големината на листата им. Избирайте растения и цветя с по-малки листа, така че да не закрият другите декорации в мини градинката.

След като направите вашата първа мини градинка ще установите че сте тотално зарибени и това ще се превърне в новото ви хоби. Стига да сте търпеливи като характер. С времето вашите мини градинки ще стават все по идейни и красиви, а реално това ваше хоби може и да ви докарва странични доходи след време, ако решите да продавате изработените от вас миниатюрни градини.







Коментари