5 Храни за горене на мазнини


Свикнали сме с мисълта, че което ни е вкусно то ще ни направи по-дебели. Но всъщност има храни, които са вкусни и същевременно с това допринасят за по-бързото изгаряне на мазнини и намаляването на теглото ни.

Представяме ви 5 храни, които можете да съчетаете със всяка диета. Ежедневното им приемате ще намали апетитът ви а заедно с това и подкожните мазнини. Тези храни са здравословни и чрез тях ще си набавите някои полезни и нужни от организма витамини и елементи.

На първо място това са ябълките:

Хапвайте по ябълка-две на ден. Те са богати на пектин и фибри. Пектинът се свързва с водата в организма и пречи на мастните клетки да се увеличават. А фибрите ви държат сити повече време, така ще намалите общия прием на храна за деня. Последни изследвания дават и още едно предимство на ябълките – те съдържат антиоксиданти, които предотвратяват метаболитния синдром, който представлява пагубната комбинация от висок холестерол, високо кръвно налягане и преддиабетно състояние. 

Идва ред и на Овесът:

Овесените ядки и/или различните курабийки направени с овес са най-полезната закуска за жените. Овесът е богат на разтворими фибри, които намаляват мазнините в кръвта. Холестеролът ви също ще се върне в нормалните граници. Както и ябълките, така и овесът снижава апетита. В последните години овесените курабийки станаха голяма мода сред дамите ходещи на фитнес. 

Канелата – позабравеният лек от древността 

В стари времена с канела са се подправяли много ястия и е имало защо. Канелата спомага на метаболизма на захари в кръвта, като тя  е особено полезна за диабетиците. С канела също така можете бързо да свалите кръвното си налягане. Изследвания показват че консумацията на чаена лъжичка канела всеки ден снижава кръвната захар и намалява холестерола с 10-25% 

Кедрови ядки:

Съдържат полезни вещества, които са полезни за сърдечно съдовата система у човека. Също така намаляват чувството за глад. Изследване в Южна Корея е показало, че кедровите ядки предотвратяват образуването на подкожни мазнини в областта на корема и талията. Кедровите ядки са близки по състав с бадемите, така че ако ви е трудни да намерите кедрови ядки, може да хапвате бадеми. 

Яйца:

Също изключително полезни и желани за закуска са яйцата. Те съдържат витамин D и животински протеини, но без допълнителната мазнина, която приемаме когато ядем месо.

Когато закусвате яйца, чувството ви за глад през деня ще е по-ниско от обикновено и така като теглите чертата в края на деня ще се поели по-малко калории ако сте стартирали денят си със закуска от яйца.  Изследване е показало, че тези хора които започват денят си с яйце губят 2 пъти по-бързо тегло отколкото тези предпочитащи въглехидратна закуска. 

Това са 5-те храни, които ще ни помогнат да свалим излишни килограми и да намалим сантиметрите на нашата талия. 

Коментари