Как да отслабнете бързо в 3 лесни стъпки

Статията е базирана изцяло на научни изследвания, факти и мнения на експерти в областта

Има много диети и начини за отслабване. Но всички знаем, че при повечето от тях се чувстваме гладни..и нещастни. Известно е, че човек не може да гладува постоянно. Затова е създадена и тази  уникална, проста и ефективна диета.

Ако не разполагате с желязна воля, тогава глада ще Ви накара да се откажете от повечето диети много бързо, защото глада е основен компонент при тях. Тук обаче не е така!

Планът в 3 стъпки, описан тук, ще:

  • Намали апетита Ви значително
  • Ви накара да отслабнете бързо и лесно, без глад
  • Подобри метаболизма Ви и ще помогне да живеете по - добре и да запазите свалените килограми за постоянно
  • Понижи лошия холестерол
  • Повиши добрия холестерол

Стъпка 1 - намаляване на захари и нишестени продукти

Най-важната част от плана е да се намалят захарите и нишестените продукти (въглехидратите).

Това са храни, които стимулират най - много секрецията на инсулин в организма. Ако все още не знаете, инсулина е основният хормон, който складира мазнини в тялото. 

Когато това вещество намалява в тялото, мазнините се отделят по - лесно от мастните депа и тялото започва да гори калории ( мазнини), вместо въглехидрати.

Казано по-просто, понижаването на инсулина поставя загубата на мазнини на "автопилот".

Друга полза от намаляването на инсулина е, че бъбреците Ви изхвърлят излишния натрий и вода от тялото - понякога причина за затлъстяване е точно задържането на ненужна вода в организма.

Това е графиката от проучване, сравняващо ниско съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на мазнини на хора с наднормено тегло .

Режете всички въглехидрати на ситно, дъвчете ги бавно. По този начин ще разберете, че сте се заситили по - рано и ще спрете да ядете. Без да огладнявате постоянно.

 Премахването на захарите и нишестето (въглехидрати) от Вашият организъм ще намали нивата на инсулина, което ще убие апетита и ще помогне да отслабнете без да гладувате

Стъпка 2 - Яжте протеини, мазнини и зеленчуци

Всеки един елемент от Вашата храна трябва да включва източник на протеин. Изграждането на хранителния режим по този начин автоматично ще доведе до прием на въглехидрати в препоръчвания диапазон от 20-50 грама на ден.

Полезни и важни източници на протеин:

    Месо - говеждо, пилешко, свинско, агнешко, бекон и други

    Риба и морски дарове - сьомга, пъстърва, скариди, омари и т.н..

    Яйца - съдържат Омега-3, яйца от свободни кокошки са най-добрите, защото са по - естествени.

Храненето с достатъчно протеини е  от особена важност!

Доказано е, че този тип хранене ускорява метаболизма от 80 до 100 к. на ден.

Високото съдържание на протеини в една диета може също така да намали значително постоянните натрапчиви мисли за храна с 60%, защото няма да имате нужда да се храните постоянно и ще намалите значително дневните калории.  И всичко това просто чрез добавяне на протеини към режима.

Когато става въпрос за загуба на тегло, белтъка е царят на хранителни вещества. 

Това са зеленчуците, които имат ниско съдържание на въглехидрати:

   1. Броколи

   2. Карфиол

   3. Спанак

   4. Зеле

   5. Брюкселско Зеле

   6. Зеле

   7. Маруля

   8. Краставица

   9. Целина

И още много други....

Не се страхувайте да сложите в чинията си зеленчуците с ниско съдържание на въглехидрати. Можете да ядете огромни количества от тях, без това да затруднява отслабването Ви. Дори напротив: яденето на гореизброените храни е доста препоръчително, защото това ще Ви даде голяма енергия за деня. Ще се чувствате по - добре - гарантирано и научно доказано.

Режима на хранене на базата на месо и зеленчуци съдържа всички фибри, витамини и минерали, от които имате нужда, за да бъдете здрави и пълноценни. 

Ето и  позволените в тази диета източници на мазнини:

   1.  Зехтин

   2.  Кокосово масло

   3.  Маслото от авокадо

   4.  Масло

   5.  Лой

Приемайте 2 - 3 хранения на ден. Ако огладнеете в следобедните часове, можете спокойно да добавите и допълнително четвърто хранене.

Не се страхувайте от яденето на мазнини, защото като се опитвате да намалите до минимума съдържанието на въглехидрати и паралелно с това и на мазнините, ще Ви накара да се чувствате нещастни и да се откажете от тази диета много скоро.

Най - добрата мазнина за готвене безспорно е кокосовото масло. 

Тя е по - пълноценна и спомага за ускоряването на метаболизма - предимство, което изобщо не е за пренебрегване .

Другата причина да приемате тези мазнини е дори и още по - важна от всички останали: ако ги използвате, вероятността да заболеете от сърдечна болест се свежда почти до минимум.

Направете така, че във всяко хранене да има протеини и мазнини и колкото се може по - малко въглехидрати. Това ще понижи драстично нивата на инсулина в организма Ви.

Стъпка 3 - Вдигайте тежести три пъти седмично

Не е наложително да се упражнявате, за да отслабнете по този план, но е препоръчително, ако искате да запазите това тегло и да изглеждате и да се чувствате значително по - добре

Най-добрият вариант е да ходите на фитнес от 3 до 4 пъти седмично. Задължително правете загрявка, след това вдигайте малко тежести.

Ако не сте ходили на фитнес преди, можете да си наемете инструктор, който да Ви даде съвети и насоки.

С вдигането на тежести, ще горите повече калории и  ще предотвратите забавянето на метаболизма, което е често срещан страничен ефект от намаляването на теглото. Това не бива да се подценява, тъй като забавената обмяна на веществата е една от основните причини за затлъстяване-

Ако не е  добра опция за Вас да вдигате тежести, можете да правите някои по-лесно кардио тренировки като бягане, джогинг, плуване или ходене.

Добре е да се правят леки разходи след хранене, но в никакъв случай тичане. Само с нормално ходене можете да помогнете на храносмилането.

Можете да вземете един ден почивка на седмица, в който да ядете повече въглехидрати от обичайното. Много от хората предпочитат събота - тогава можете да си позволите да хапнете нещо навън, или пък да си позволите нещо по - специално. Препоръчваме да не прекалявате с въглехидратната храна дори и в този ден, защото можете да получите сериозни стомашни проблеми!

Можете да си позволявате това само един път седмично, защото в противен случай ползата от тази диета ще бъде доста малка.

Важно е да се опитате да се придържате към здравословни източници на въглехидрати като овес, ориз, киноа, картофи, сладки картофи, плодове и т.н. 

Вероятно ще качите малко теглото си по време на този ден, но то ще бъде заради съдържанието на вода. Не се притеснявайте, защото в следващите от 2 до 3 дни ще го загубите отново.

Наличието на един ден от седмицата, в който да ядете повече въглехидрати е напълно приемливо, въпреки че подобно нещо не е необходимо на организма Ви, за да се чувствате добре.

Не е нужно да си пресмятате калориите по време на изпълнение на този план, но който желае, може да ползва калкулатори.

Въведете Вашите данни, след това изберете броя или от "отслабвам" или "Бързо отслабване ".

Има много и разнообразни калорични броячи, които можете да използвате, за да следите количеството на калориите, когато се храните. Според мен най - добрият, който можете да използвате се нарича Cron - O - Meter - приложението е безплатно и изключително лесно за използване.

Основната цел е да запазите приема на въглехидратите около 20 - 50 грама на ден и да получите останалата част от нужните Ви хранителни вещества от калориите, набавени чрез белтъчините и мазнините.

6 Допълнителни съвета, които ще улеснят нещата и ще направят отслабването по-бързо.

   1.  Пийте повече вода. Едно проучване показва, че питейната вода половин час преди хранене помага да се яде по-малко калории . Тя също може леко да стимулира метаболизма. Този съвет не бива да се пренебрегва, особено при болестни състояния, като настинка и грип. Водата прочиства тялото от натрупаните токсини.

2.  Пийте кафе или чай. Това е доста добър начин да повишите обмяната на веществата. Не прекалявайте с кафето и избягвайте да го приемате преди заспиване - може да наруши съня Ви.

3.    Яжте закуска с възможно най - голямо съдържание на протеини. Проучвания показват, че хората, които заместват закуска на зърнена основа с такава с  високо съдържание на протеини храни като яйцата, се чувстват доста по - пълни за следващите 36 часа, и могат да загубят до 65% по - голямо тегло.

4.  Яжте вискозни влакна. Обвързването на фибри и добавки като глюкоманан може да Ви помогне да отслабнете, особено в зоната около корема. 

5. Използвайте по - малки чинии от обикновено. Проучвания показват, че хората инстинктивно ядат по - малко, когато използват по - малки чинии. Странно, но тази стратегия за отслабване наистина работи.

6.  Спете по-добре. Лошият сън е един от най-силните противници на здравословното тегло и здравето като цяло. Спазвайте режима си - лягайте си по едно и също време и се стремете да спите минимум 8 часа.

Най-важно е да се придържаме към основните правила, но има и няколко други неща, които можете да направите, за да ускорите нещата. Едно от тях е да спортувате повече.

Колко килограма ще сваля с тази диета?

Можете да очаквате да свалите 5-10 кг ( а понякога и повече) през първата седмица. След това нещата може би няма да стават толкова бързо - трябва постоянство.

Ако сте нови в практикуването на тази диета, тогава нещата вероятно ще се случат по - бързо от обикновеното. 

За първите няколко дни, може да се чувствате малко странно. Вашето тяло не е опитно в  изгарянето на мазнини, затова може да отнеме известно време да свикне.

След този малък период от време, повечето хора се чувстват много добре -  много по - положителни и по - енергични. В този момент трябва официално ще се превърнете в нов човек.

Въпреки, че повечето хора използват диетата само, за да свалят излишното от теглото си, плана спомага за здравето по много и разнообразни начини. Ето някои от тях:

   

    -  Триглицеридите намаляват значително

    - Лошия холестерол върви упорито надолу

    -  HDL (добрия) холестерол върви нагоре 

    -  Кръвното налягане се подобрява значително

   

 Можете да очаквате да загубите много от теглото си, но зависи изцяло от Вас колко бързо ще се случи. 

Не е нужно да гладувам, за да отслабвам !

Ако страдате от някакво заболяване, все пак трябва да говорите с Вашия лекар преди да започнете да правите промени в хранителния си режим, защото този план може да се намали значително нуждата Ви от медикаменти, което ще стане оспасно без намаляване на дозите.

Основното нещо, за да се чувствате добре и да има ефект от тази диета, е да го правите с убеждение - дали вярвате или не, фактите говорят  ясно сами по себе си.

Намаляването на апетита винаги е равно на отслабване, така, че за да отслабнете без глад, трябва да се стремите основно към намаляването на постоянната нужда от храна.

Доказано е, че когато ядете по - малко въглехидрати отслабвате.

В първата седмица от диетата ще отслабнете повече, от колкото през втората, защото съдържанието на излишна вода в организма ще спадне значително от тази диета.

И не забравяйте, че основната цел на плана е да спортувате за оформяне на фигурата и да ядете храна с ниско съдържание на въглехидрати. Опитайте и почувствайте разликата в себе си - по - добра храна винаги е равно на по - добър живот. Ето още веднъж всички ползи от това да се храним правилно:


- Ускоряваме метаболизма

- Намаляваме вредния холестерол

- Повишаваме добрия холестерол

- Отслабваме бързо, лесно и ефективно

- Отслабваме без глад


Нека също така кажем, че ако искаме да постигнем трайни резултати не трябва да гледаме в календара кога можем да си позволим следващото шоколадче - трябва да се храним умерено с въглехидрати, независимо дали диетата е приключила или - не.

Ако желаете да хапвате шоколад, то нека да е по малко и шоколада  да е над 70 % какао - задължително.

Благодарение на този план можете да ядете вкусна храна и да отслабвате - какво по - хубаво?

Пожелаваме Ви успех с изпълнението и за край ще кажем само едно нещо, с което ще се съгласи всеки, преминал през тази невероятно добра диета: ДОБРЕ ДОШЛИ В РАЯ!

Коментари