Бордо във Франция е чудесно място за посещение

Бордо стана удобна дестинация за туризъм след като преди около 5 години пуснаха скоростен влак между Париж и Бордо, така градът започна да привлича по-голям поток от туристи. 

Но това не е основната причина, която да ви накара да отидете да разгледате този хубав френски град. Наред с дневните разходки из забележителностите на града, вечер може да опитате от клубният нощен живот и да посетите най-различни клубове. Да не забравяме, че регионът на Бордо е известен с качествените си вина, така че там обезателно ще се насладите на качествена храна и превъзходно вино. 

Бордо е разположен покрай реката Гарона, Алеята покрай реката е едно от предпочитаните от туристите места за разходка.

Място с историческо значение в сърцето на Бордо, катедралата Свети Андрей датира от 12-ти век. Обявена за обект на ЮНЕСКО за световно наследство, тази катедрала е била част от пътеката за поклонение "Маршрут на Свети Яков".

Place de la Bourse олицетворява елегантността на дизайна от 18-ти век. В центъра на площада е фонтанът на трите благослови, заобиколен от две красиви павилион-подобни сгради: Палас де ла Бурси (преди това на фондовата борса) и Музея Национален де Дуанс (Митнически музей), единственият музей по рода си във Франция. Тези грациозни паметници на залива гледат към бреговете на река Гарон.

Ако решите да посетите Бордо няма да съжалявате, ще се потопите в един богат на културно наследство град. А ако търсите необходимата екскурзия, то при насм оже да намерите изгодни оферти за почивки

Коментари