Интересни места , които да посетим в Югоизточна Африка

Югоизточната част на Африка е необятна и красива, там се намира най-високата планина и най-големият остров на континента, както и един от най-популярните паркове в света - Серенгети.

Езерото Натон в Танзания

Това езеро намиращо се в Танзания в близост до границата с Кения е много необичайно. Над езерото се извисява най-високата планина в Африка – Килиманджаро, а в близост до езерото е паркът Серенгети. 

Но нещото, което прави езерото по-различно е че през сухият сезон водата придобива характерен розов оттенък, Друго характерно, е че през сухият и горещ сезон температурата на водата може да достигне до 50 градуса по Целзий. Комбинирано с изключително високата киселинност на водата, то може да причини изгаряния на вашата кожа. 

Невнимателни животни попаднали в езерото през този период са се превръщали в солено каменни скулптури. През другите сезони, когато водата не е с такава киселинност и цвят може да се наблюдават множество птици особено розово фламинго. 

Ако сте решили да отседнете някъде на морето в източна Африка, то можете да отидете на почивка в Мозамбик. Един от топ хотелите на брега на Индийският Океан е Пемба Бийч Хотел.

Хотелът е разположен на уникален плаж с много палми и хубав фин пясък. Има плажен бар и гурме ресторант. Идеално място където да се насладите на подводно гмуркане и други водни активност. Или това да ви е отправната точка за вътрешността на Югоизточна Африка. 


Срещу плажовете на Мозамбик се намира остров Мадагаскар. Той е четвъртият по големина остров в света с площ от 587 713 кв. Км, което го прави приблизително 5 пъти по-голям от България. На тази площ брегова линия от порядъка на 5000 км има страшно много красиви плажове и природни забележителности като Водопади и Скални пираними, каменна гора, гориста планина. Някои еколози наричат Мадагаскар 8-мият континент, поради много добре запазената природа на острова. 

Едно от най-популярните места за посещение е Булеварда на Боабабите – интересно място с множество от тези странно закривени дървета. Други забележетелности са водопадът Лили в близост до град Ампефи или водопаднака каскада Бланше. 



Коментари