5 Идеи за освежаване на дома

Лято е и е време ако не за основен ремонт, то поне да освежим жилището си и да го направим по приятно за живеене. А как да постигнем това с малък бюджет и без да отделяме много време? Ами всъщност не е трудно. Трябва да сте по-креативно и изобретателни и ще измислите много дребни промени, които ще променят цялостният вид на вашият дом.

Но като за начало нека ви помогнем с няколко идеи за освежаване на дома:

1. Добавете повече растения 

Това е един от най-лесните и евтините начини да освежите домът си. Поставете повече саксии с растения в жилището си, добра идея е да започнете да отглеждате някои билки и подправки в кухнята си. Лесни за отглеждане в саксии са копър, магданоз, босилек и много други.

Може да погледнете статията ни за растенията, които освежават въздуха и да поставите в спалнята си някое от тях. 

С повече растения в дома си не само ще имате по чист и свеж въздух, но и определено миризмите ще са по-приятни.

2. Боядисайте една от стените в ярък или тъмен цвят

Бъдете смели и боядисайте една от стените в контрастен ярък или тъмен цвят. Може да е ярко оранжево, или тъмно червено, а защо не и матово черно. Оранжевото би било подходящо за кухнята или дневната, докато черната стена би паснала добре в спалнята.

3 Декорирайте някоя от стените със стикер


Един интересен и разчупен стикер би освежил изгледа на стената, а с това и леко да промените визията на домът си. А изборът на стикери за стени е толкова богат, че може да избирате цяла вечност. Има за всеки вкус по нещо.

4. Декоративни елементи в сезонните цветове


Декоративните елементи като възглавничките например може лесно да се предекорират и така лесно и евтино да освежавате дизайна у дома. Например за пролетта биха били подходящи възглавнички с цветя и зеленина.

5.  Направете една от стените си снимкова галерия


Определено имате достатъчно снимки с приятни спомени, които можете да рамкирате и подредите на стената като галерия. Това е добра идея за всекидневната, или стаята където каните вашите гости. А относно подредбата на снимките оставяме това на вашата фантазия.

Коментари