Диета с орехи сваля 4 килограма за 2 седмици

Вече е есен и новата реколта от орехи вече е по пазарите. Какво по-удачно време от това да си набавим полезни вещества чрез орехите и ореховата диета. Тя не само е полезна за вашето здраве, но ще ви помогне да свалите около 4 кг за по-малко от две седмици. Чрез орехите ще стопите излишните мазнини много по-лесно. Тялото ви ще се промени за около 10 дни.

Не е нужно да гладувате и да се подлагате на лишения, нужно е само да направите тази диета с орехи в продължение на 10-14 дни.  Тази диета не е нова и експериментална, може да се каже че дори е традиционна. Нейната цел е в периода да замените всички животински мазнини с такива от растителен произход. А както знаете орехите са богати на мазнини ядки. 

Смяната на животинските мазнини с растителни такива, като например от орехови ядки ще противодейства на сърдечно-съдовите болести и ще снижи значително риска от инфаркт. 

Друго нещо, което трябва да направите през периода на диетата е да изхвърлите от менюто си всичко съдържащо захар, най вече сладкишите. 

Вместо тях можете неограничено да консумирате зелени салати поръсени с орехови ядки. За доувкосяване може да ползвате зехтин или орехово олио. Също така може да консумирате сирене, извара, кисело мляко, гъби, спанак, броколи, моркови и други зеленчуци. 

Плодовете не са изключени, но поради това че съдържат плодови захари не трябва да преобладават в менюто ви. Просто от време на време за разнообразие може да хапвате по някой плод. За предпочитане са плодове като ябълки, лимони, грейпфрут или портокал. 

Оризът и картофите също са позволени, но без да ги овкусявате със силни и тежки подправки. 

Въпреки че сте на орехова диета, не прекалявайте с консумацията на орехи, защото те са доста калорични. 

Коментари