Къде в България да честваме Нова Година

 


Нова Година наближава и с това става все по-трудно да се намери добро място, където да празнувате началото на новата 2024-та година. Много хора ще предпочетат да празнуват в чужбина, но в България имате достатъчно възможности и оферти за Нова Година, така че да се забавлявате качествено на добра цена.

Ако се чудите и ви е трудно да решите как точно да празнувате, ето ви и няколко идеи за това:

Най-баналното и практикувано от най-много хора е да празнуват Нова Година в ресторант в собствения си град. От една страна е удобно и неангажиращо, но къде е фантазията и разнообразието в това? На ресторант във вашият си град може да отидете винаги, за Нова Година изберете нещо вълнуващо и не толкова типично.

По-добре отидете някъде на почивка около коледните и новогодишни празници – популярни по това време на годината са СПА дестинациите с топла минерална вода и качествени масажи – доставете си малко удоволствия за краят на една успешна година. Такива дестинации има много в България – Велинград, Девин, Огняново, Павел Баня, Хисаря, Баня, Банкя и много много други.

Ако сте по-голяма компания, то може да чествате Нова Година на хижа – купонът по хижите е незабравим, но тъй-като работещите хижи по това време на годината са по-малко, то трябва да запазите нощувките си от по-рано. А и с наплива на туристи по планините в последните години, то резервирането на хижа става все по-трудно, особено за Нова Година.

Друг вариант ако сте голяма компания е да си запазите къща за гости или семейно хотелче в някои от безбройните български китни селца, където да се насладите на чистият въздух и вкусните домашно приготвени гозби и ястия – а какво по-добро от това на трапезата ви да има печено прасенце, домашно отгледано – на вкус е много по-добро от продаваното внос от Западна Европа. 

Остава и още един вариант – да прекарате Новата Година в близост до морето. Макар ветровито и студено, зимата на плажа си има своят чар и красота, също и богатият на озон крайбрежен въздух. 

Всъщност най-добрата предпоставка за прекарването на една незабравима нова година е приятната весела компания, а местоположението винаги е на второ място. 

Коментари