Къде и как да се забавляваме на Нова Година

Нова Година е съвсем скоро и идва времето за почивка и забавление. Нова Година е най-чествания по света празник, защото не е свързан с някоя от религиите както Коледа например. В България почти всички празнуват на Нова Година, а за да си изкарате забавно и приятно в края на годината, то трябва да си планирате нещата от по-рано.

Поради голямото търсене на почивки и куверти за Нова Година, цените винаги са завишени спрямо други периоди в годината. Но дори и при високите цени голяма част от местата в хубавите заведения и хотели вече са заети. Но въпреки това не е трудно да намерите подходящата за вас оферта за нова година, стига да знаете какво точно искате и какво да търсите.

А вариантите за почивка и празнуване на нова година са най-разнообразни. Но якият купон не е толкова до това къде ще празнувате, а по-важното е с кого и дали компанията ви ще е весела и забавна. Но дори и на най-забавната компания може да се скапе настроението, ако сте на неподходящото място.

Ето и какви са основните варианти за празнуване на Нова Година:

Модерно напоследък е да се празнува Нова Година в чужбина, като най-търсени са офертите в съседните държави и особено в Сърбия поради конкурентните цени и добрата им кухня. Дестинациите в столиците на държавите от Западна Европа също са популярни, но напоследък все повече хора искат да посрещнат новата година на плажа – някъде в Азиатските страни или Австралия. Но за това трябва да разполагате с немалко излишни пари, за да се прекарате добре там. 

По-голямата част от българите ще си празнуват в България. Една голяма част от тях ще си празнуват на домашно събирайки се с приятели и роднини. Други ще хапнат и пийнат вкъщи и за посрещането на Новата Година ще отидат на площада, където обикновено има заря и се вие дунавското хоро. 

Друга по-малка част от хората си падат планинари и ще предпочетат да отидат на хижа в планината. Там купона също е на ниво, но в по-достъпните хижи през зимата трудно ще се намерят места по това време на годината. Но ако имате приятели, които мислят така да празнуват – присъединете се към тях, забавата ще е на ниво.

Друга опция е да си резервирате места в ресторант, може във вашият си град, но по-добре е да е някъде другаде. Може да изберете някой от популярните зимни или спа курорти, или просто в някой друг интересен град близо до вас.

А защо не с компанията да си запазите вила или къща за гости и там да посрещнете новата година. Вариантите са много и както се казва има за всеки вкус по нещо, важното е с вашите приятели да се единни и да посрещнете весело новата година.

Ако все още не сте решили къде да почивате или не сте намерили подходящата оферта, ето ви страхотни идеи и оферти за Нова Година.

Коментари