Не толкова популярните ски дестинации в България, част 2


В предишната публикация насочихме вниманието за каране на ски в не толкова известните курорти Добринище, Семково и Картала намиращи се в Рила и Пирин. Днес ще насочим вниманието ви към Стара Планина и възможните места, където може да покарате ски там


Една от емблематичните местности в Стара Планина е Узана, тя се явява географският център на България и е една от дестинациите за планински туризъм в централна България. Там има ски писти с обща дължина 3км намиращи се в подножието на вр. Исполин.Най-дългата писта е 1100 метра обслужвана от влек Помагалски /паничка/. Има още 7 по-къси писти, които са идеални за начинаещи скиори.

На второ място ще посочим Беклемето - това е една живописна местност в Троянският Балкан, разположена на 20 км от гр.Троян. Там освен 3-те писти за спускане с обща дължина 2,5км  има и изградени трасета за ски бягане и биатлон.

Друго място където да покарате ски в Балкана е местността Пършевица разположена близо до Враца. Там пистата е с дължина над 1000 метра, като в долната и част има обособени участъци за начинаещи скиори.

В Еленският Балкан се намира хижа Чумерна, разположена в подножието на едноименният връх. Там има изградена ски писта с дължина около 750 метра.

Това са едни от не толкова комерсиализираните места, където може да покарате ски в Стара Планина. Ето тук може да намерите оферти за почивки в Балкана и в други кътчета на България.





Коментари